Paneer · VEG

Kadai Paneer Recipe

12196209_931701123561751_7523255918235641619_n

Ingredients (উপকরণ):-
200 gms paneer(পনীর),
1 inch piece of bell pepper(red, green, yellow) (লাল, সবুজ, হলুদ ক্যাপসিকাম),
2 medium sized onions, cut into 1 inch piece(পিঁয়াজ),
6 medium tomatoes, chopped(টমেটো টুকরো করে কাটা),
2 to 3 tbsp oil(তেল),
2 tbsp kadai masala powder(কড়াই মশলা),
1 tsp ginger paste(আদা বাটা),
1 tsp garlic paste(রসুন বাটা),
1 to 2 green chilies, chopped(কাঁচা লঙ্কা কুচো),
1 tsp Kashmiri red chilli powder(কাশ্মীরি লাল লঙ্কার গুঁড়ো),
1 tsp dry fenugreek leaves(কসুরি মেথী),
1 cup water(জল),
salt as required(পরিমাণ মত নুন).

Method (পদ্ধতি):-

Heat oil add ginger garlic paste and green chillies stir well(তেল গরম করে আদা রসুন বাটা ও কাঁচা লঙ্কার গুঁড়ো দিয়ে ভালো করে রান্না করো)।

Add tomato, onions, all bell peppers, all spices except dry fenugreek, salt and little water and stir it well(এবার টমেটো, পিঁয়াজ, সব ক্যাপসিকাম আর কসুরী মেথী ছাড়া সব মশলা আর অল্প জল, নুন দিয়ে নাড়াচাড়া করে নাও)।

When oil get separates add paneer cubes and rest of water and mix the spiceswell all over the paneer cubes (মশলা থেকে তেল আলাদা হয়ে গেলে পনীর আর বাকী জল টা দিয়ে পনীরের গায়ে মশল টা মাখিয়ে দাও)।

Lastly add the dry fenugreek and cover and turn off the heat(শেষে কসুরী মেথী দিয়ে ঢাকা দিয়ে গ্যাস বন্ধ করে দাও)।

Serve hot with rice or roti(গরম গরম পরিবেশণ করো ভাত বা রুটির সাথে)।

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s