Potato · Spicy · VEG

Spicy Potato with Vitelotte Potatoes(রসা আলু, বেগুনী আলু দিয়ে)

Ingredients:

4 large potatoes cubbed(বড় আলু)

3 dry red chillies(শুকনো লঙ্কা)

1/2 tsp black pepper(গোল মরিচ)

100 gms yogurt(টকদই)

1 tsp red chilli powder(শুকনো লঙ্কা গুঁড়ো)

1tsp turmeric(হলুদ)

1 tbsp tomato sauce(টমেটো সস)

2 tsps coarse spice(গরম মশলা)

Salt to taste(নুন)

1 tbsp mustard oil(সরষের তেল)
Method:

1. Boil the potatoes and keep aside to drain the whole water(আলু সেদ্ধ করে ঠান্ডা করে নিতে হবে)

2. Meanwhile dry roast red chillies and pepper and coarse(এর মধ্যে শুকনো লঙ্কা আর গোল মরিচ একসাথে শুকনো খোলায় নেড়ে নিয়ে গুঁড়িয়ে নিতে হবে)

3. Now beat yogurt, all the spices and tomato sauce all together, except turmeric(টক দই, সব মশলা(হলুদ ছাড়া), টমেটো সস ফেটিয়ে নিতে হবে)

4. Heat up oil add potatoes and salt with turmeric powder, stir well(তেল গরম করে আলু, নুন, হলুদ একসাথে দিয়ে নাড়তে হবে)

5. Add the mixture and adjust spices and salt and stir well until the potatoes are mixed with spices(টক দই এর মিশ্রণ টা দিয়ে ভালো করে নাড়তে হবে)

6. Serve hot(গরম গরম পরিবেশন করা)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s