Fried · Pakora · Snacks · VEG

Parwal Pakora Recipe(পটলের পকোড়া)


Ingredients

4 medium parwal/gourd (পটল)

1/2 cup gram flour(বেসন)

1 tbsp chaat masala(চাট মশলা)

Pinch of asafoetida(হিং)

1 tsp tomato sauce(টমেটো সস)

Pinch of baking soda(খাওয়ার সোডা)

Salt to taste(নুন)

Oil as required(তেল)
Method

1. Chop the parwal in very small pieces, wash and drain water then let it dry(পটল কুচি কুচি করে কেটে ধুয়ে জল ঝরিয়ে শুকনো করে নিতে হবে)

2. NoW make a smooth and thick batter mixing all the ingredients with parwal except oil(তেল ছাড়া অন্য সব উপকরণ দিয়ে একসাথে পটল মেখে ঘন লেই তৈরী করে নিতে হবে)**

3. Heat oil and add 1 tbsp of hot oil into the batter(তেল গরম হলে 1 চামচ গরম তেলে ঐ মিশ্রণে দিয়ে মিশিয়ে নিতে হবে)

4. Fry with all the batter like fritters(বড়ার আকারে ভেজে নিতে হবে)

4. Serve as you wish(ইচ্ছে মত পরিবেশন করুন)

**If needed add some water to make the batter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s